Rijk Zwaan en Van der Hoeven: al tientallen jaren een succesvolle samenwerking

Een krachtige samenwerking in de keten

Rijk Zwaan

Al vele decennia heeft Van der Hoeven Horticultural Projects een succesvolle samenwerking met Rijk Zwaan.

Rijk Zwaan is een internationaal groenteveredelingsbedrijf met ruim 3500 medewerkers in 30 verschillende landen. Vanuit Nederland worden alle internationale bouwactiviteiten aangestuurd. Voor deze klant hebben we al vele projecten gerealiseerd en ook dit jaar zijn we, zoals altijd, weer werkzaam aan meerdere projecten. Wat maakt onze relatie dusdanig krachtig en succesvol? En welke projecten zijn er door de jaren heen gezamenlijk gerealiseerd?

De basis van het succes
Door de jarenlange samenwerking weten we wederzijds wat we van elkaar kunnen verwachten. We vullen elkaar proactief aan. Jan van der Lee (Project Engineer, Van der Hoeven) is al jarenlang één van de aanspreekpunten voor Rijk Zwaan en vertelt: “De basis van het succes is het wederzijdse vertrouwen dat we in elkaar hebben, wat in iedere laag van samenwerken naar voren komt tijdens de projecten. Op deze manier weten we precies wat we aan elkaar hebben en hoe we elkaar verder kunnen helpen. Alles voor een optimaal resultaat perfect op maat voor de klant en binnen de van tevoren vastgestelde kaders.”

Projecten van Dinteloord tot in Tanzania 
Gedurende deze langdurige samenwerking zijn er projecten over de gehele wereld gerealiseerd. Van der Hoeven heeft recentelijk nog een project opgeleverd en een ander project zit in de afrondingsfase. Ten eerste ‘De Hybride’, dit betreft een geheel nieuwe locatie van 8,5 hectare. Het gezamenlijke doel is een veredelingsfaciliteit te creëren, waardoor het veredelingsresultaat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. De Hybride is inmiddels, sinds eind vorig jaar, operationeel. Ten tweede; het project Rijk Zwaan Dinteloord van 6 hectare. Een bijzonder kenmerk van dit project is dat de opkweek van plantmateriaal en de vruchtproductie in één bedrijf is samengebracht. Rijk Zwaan Dinteloord zal in de loop van dit jaar in gebruik worden genomen.

Tijdens de realisatie van het project in Mexico 
Naast deze huidige projecten zijn er door de jaren heen verschillende internationale projecten voor Rijk Zwaan gerealiseerd. In Arusha, Tanzania werd een faciliteit neergezet van 4,5 hectare, welke dient als locatie voor zaadproductie. Hetzelfde geldt voor het project, van bijna 4 hectare, wat Van der Hoeven voor Rijk Zwaan Promex in Mexico heeft gerealiseerd. Roberto Hernandez (Service Engineer, Van der Hoeven) vertelt hierover: “We mogen als Van der Hoeven trots zijn op het feit dat we zo’n high-tech faciliteit in Mexico hebben gerealiseerd. Dit project was een grote uitdaging, maar door de onderlinge samenwerking hebben we een project van wereldkwaliteit neergezet! Hiermee bewijzen we opnieuw dat we projecten van dit kaliber wereldwijd kunnen realiseren.”

Werken in teamverband 
Van der Hoeven is meestal vanaf de eerste opzet al de sparringpartner van Rijk Zwaan als het gaat om nieuwe projecten in binnen- en buitenland. “Wij als Van der Hoeven brengen onze kennis van eerder gerealiseerde projecten van Rijk Zwaan in, alsmede onze wereldwijde ervaring bij andere projecten om samen de beste oplossing te verwezenlijken”, aldus Menno van den Brink (COO, Van der Hoeven).

Ook op dit moment wordt er gewerkt aan projecten en tegelijkertijd worden toekomstige projecten al voorbereid.