Van der Hoeven tekent design, build en operate contract met NEOM

Van der Hoeven Horticultural Projects (Van der Hoeven) heeft van NEOM een design, build en operate contract gekregen voor twee afzonderlijke tuinbouw testfaciliteiten als onderdeel van de NEOM ontwikkeling in de Saoedi-Arabische provincie Tabuk. De voedingssector van streeft ernaar de meest voedsel zelfvoorzienende regio ter wereld te worden, die in staat is de inwoners te voeden met gevarieerd, gezond voedsel en tegelijkertijd de natuurlijke hulpbronnen te behouden en afval te verminderen.

Michiel Schoenmaeckers, onlangs benoemd tot CEO van Van der Hoeven: "Een design, build en operate contract van deze omvang is ongekend in de industrie en we zijn dan ook zeer verheugd dat we zijn geselecteerd. Als Van der Hoeven hebben we een rijke traditie in het creëren van duurzame tuinbouwoplossingen volgens de hoogste technische en milieunormen. De omvang van dit contract stelt ons in staat de nieuwste technologieën te realiseren en te demonstreren, met als doel de tuinbouwsector op wereldschaal vooruit te helpen op het gebied van klimaatbeheersing, efficiënt waterbeheer en A.I.-gestuurde teelt en oogst."

De twee faciliteiten zijn gebouwd in verschillende klimaatzones en zullen dienen als pilots op commerciële schaal om technologische configuraties te optimaliseren. Op één locatie zal een nieuw, door zonne-energie en zeewater aangedreven koelsysteem worden ingevoerd om de kas tijdens de extreme zomerhitte te laten werken zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen of de plaatselijke energienetten te belasten.

Het contract omvat het ontwerp en de bouw van de twee faciliteiten met een gezamenlijke oppervlakte van meer dan 110.000 vierkante meter, en de dienstverlening om beide faciliteiten gedurende meerdere jaren te exploiteren en te onderhouden.

Over NEOM

NEOM is een versneller van menselijke vooruitgang en een visie op hoe een Nieuwe Toekomst eruit zou kunnen zien. Het is een regio in het noordwesten van Saoedi-Arabië aan de Rode Zee die vanaf de grond wordt opgebouwd als een levend laboratorium - een plek waar ondernemerschap de koers uitzet voor deze Nieuwe Toekomst. Het wordt een bestemming en een thuis voor mensen die groots dromen en mee willen bouwen aan een nieuw model voor uitzonderlijke leefbaarheid, het creëren van bloeiende bedrijven en het opnieuw uitvinden van milieubehoud.

Het NEOM zal hyperverbonden, cognitieve steden, havens en bedrijvenzones, onderzoekscentra, sport- en amusementsgelegenheden en toeristische bestemmingen omvatten. Als een centrum voor innovatie zullen ondernemers, bedrijfsleiders en bedrijven komen om op baanbrekende wijze nieuwe technologieën en ondernemingen te onderzoeken, te ontwikkelen en te commercialiseren. Inwoners van NEOM zullen een internationaal ethos belichamen en een cultuur van onderzoek, het nemen van risico's en diversiteit omarmen - dit alles ondersteund door een progressieve wet die verenigbaar is met internationale normen en bevorderlijk is voor economische groei.

Als levend laboratorium wordt NEOM vanaf de grond opgebouwd, met gedurfde, innovatieve projecten die een pad uitzetten voor een nieuwe toekomst in harmonie met de natuur. NEOM is het grootste van de gigaprojecten van Saudi-Arabië en een hoeksteen van Vision 2030, waarin landbouw wordt gedefinieerd als een van de vijf strategische sectoren om voedselzekerheid te bereiken en de Saudische economie te diversifiëren. Via de voedingssector wil het NEOM een geïndividualiseerde benadering van voedsel ontwerpen, bevorderen en innoveren, alsmede milieuvriendelijke en waterefficiënte oplossingen en technologieën leveren, naast het minimaliseren van afval en het omarmen van een circulair voedseleconomiesysteem. Stuur voor meer informatie een e-mail naar media@neom.com, of bezoek www.neom.com en www.neom.com/en-us/newsroom.