Van der Hoeven participeert in agtech startup Source.ag tijdens USD 10M investeringsronde

Van der Hoeven Horticultural Projects (Van der Hoeven) heeft deelgenomen aan de initiƫle investeringsronde van agtech startup Source.ag (Source).

De Nederlandse Agtech startup Source ontwikkelt technologie om de toegang tot voldoende groenten en fruit te democratiseren door middel van A.I. aangedreven tuinbouwinfrastructuur. Door plantmodellen te combineren met machine learning technieken kan Source de ontwikkeling van gewassen in elke omgeving simuleren. Hun technologie geeft telers advies over de optimale teeltstrategie en ondersteuning om die te realiseren.

Van der Hoeven heeft deelgenomen aan de recente financieringsronde, waarbij Source 10M USD ophaalde om de ontwikkeling van haar technologie verder te financieren. Michiel Schoenmaeckers, CEO Van der Hoeven: "Source heeft een ongelooflijk potentieel om onze industrie naar duurzame voedselproductie te brengen. We zijn er trots op dat we deel uitmaken van hetzelfde ecosysteem en kijken ernaar uit om hun technologie binnenkort in te zetten en te verbeteren op onze Design, Build en Operate projecten".

Van der Hoeven wil de tuinbouw vooruit helpen en is van plan om de Source technologie wereldwijd in te zetten op haar projecten waar onderhoud en operatie deel uitmaken van de scope. Van der Hoeven verwacht dat de A.I. technologie zal helpen om de footprint van producten in termen van water en CO2 te verminderen en de economie te optimaliseren. Het stelt Van der Hoeven ook in staat om lokale telers overal te trainen en verder op te leiden.