Opening van volledig geautomatiseerde, high-tech kas, Better Future Farms in Virginia, VS.

Van der Hoeven is trots om de officiële opening van de Better Future Farms faciliteit in Virginia aan te kondigen. Deze 5,5 hectare moderne semi-gesloten kas, gericht op bladgroenten, is een van de meest geavanceerde kassen ter wereld. Het bedrijf is volledig geautomatiseerd, van zaaien tot verpakken.

Het project is uitgerust met geavanceerde technologieën, waarmee een naadloze teelt en verpakking van bladgroenten mogelijk is. Met innovaties zoals geautomatiseerd zaaien, verplanten, oogsten, klimaatbeheersing, verwerking en verpakking, zet het bedrijf een nieuwe standaard in Controlled Environment Agriculture (CEA).

Deze aanpak garandeert een jaar-rond aanvoer van verse, hoogwaardige bladgroenten, waarmee wordt voldaan aan de toenemende vraag naar verse producten in Virginia, terwijl de arbeidsbehoefte wordt geminimaliseerd.

 

Als onderdeel van de inzet voor langdurige duurzaamheid en operationele support, zal Van der Hoeven Better Future Farms blijven ondersteunen, zodat het bedrijf soepel blijft draaien en geoptimaliseerd wordt om de winstgevendheid te maximaliseren.

Belangrijke Partnerschappen Sleutel tot Succes
Better Future Farms is een samenwerking aangegaan met Generate Capital, een toonaangevend duurzaam investerings- en operationeel platform dat de transitie naar duurzame infrastructuur stimuleert. Generate gelooft dat schaalbare, duurzame oplossingen voor land- en tuinbouw een cruciale rol spelen in het toekomstbestendig maken van de samenleving. Van der Hoeven verzorgde het ontwerp, de engineering en de bouw van dit project. Dit resulteerde in de realisatie van een innovatieve, geavanceerde kas, die aantoont hoe Van der Hoeven kan voldoen aan de groeiende vraag in de Verenigde Staten naar vers, lokaal geteeld voedsel.

Een Stap Richting een Duurzame Toekomst

"Van der Hoeven is trots om een belangrijke rol te spelen in het bevorderen van duurzame tuinbouw in de Verenigde Staten," zegt Bas Duijvestijn, Chief Commercial Officer van Van der Hoeven. "Dit ultramoderne bedrijf is een belangrijke mijlpaal en benadrukt onze toewijding aan het leveren van innovatieve oplossingen die voldoen aan de vraag naar verse, lokaal geteelde groenten. We kijken ernaar uit om onze samenwerking met Better Future Farms voort te zetten en de toekomst van de tuinbouw te ondersteunen."

Stronger Together

Dit project is een mijlpaal in samenwerking met Hortiplan, marktleider in Mobile Gutter Systems (MGS). Zowel Hortiplan als Van der Hoeven maken deel uit van Arvesta, de full-service partner voor de land- en tuinbouw. Arvesta legt sterk de nadruk op innovatie, duurzaamheid en kennisdeling. Door de krachten te bundelen hebben deze partners de meest geavanceerde kassen voor bladgroenten ter wereld ontwikkeld, waarbij geautomatiseerde systemen worden gebruikt om de activiteiten van zaaien tot oogsten te optimaliseren.

 

Positieve Klantreacties

Het bedrijf in Virginia is uniek en geweldig om te zien hoe alles is samengekomen. De sla ziet er fantastisch uit en smaakt geweldig. De eerste klantreacties zijn buitengewoon positief. We kijken ernaar uit om onze klanten het hele jaar door lokaal geteelde sla te leveren en waarderen het harde werk van Van Der Hoeven en Hortiplan." David Drescher, CEO van Better Future Farms.

Meer weten over dit projects?

Neem contact op met ons sales team!

Daan
Mansveld

Sales Manager