Maak kennis met Circular City Greenhouses: Herdefinieer de toekomst van kastechnologie!

Van der Hoeven Horticultural Projects lanceert Circular City Greenhouses, een duurzame tuinbouwoplossing voor het voeden van de toekomst, tijdens de United Nations Climate Conference COP28 in Dubai.

In de overgang naar circulaire voedselsystemen en een duurzamere wereld lanceert Van der Hoeven Horticultural Projects Circular City Greenhouses. Duurzame fruit- en groenteproductie in hoogtechnologische kassen die draaien op stedelijke en geüpgradede afvalstromen.

High-Tech kassen die hoogwaardige gewassen telen en tegelijkertijd afval verminderen
Binnen alle Circular City Greenhouses worden de vier belangrijkste hulpbronnen die nodig zijn voor Controlled Environment Agriculture (CEA) - water, energie, voedingsstoffen en CO2 - allemaal gewonnen uit afval of (agro-) industriële bijproducten. Circular City Greenhouses zijn de essentiële schakel die regio's kan helpen overstappen van lineaire naar circulaire economieën, terwijl ze inspelen op de groeiende vraag naar duurzaam geteeld voedsel in een snel verstedelijkende wereld.

Met de United Nations Climate Conference (COP28) in Dubai in volle gang is het duidelijker dan ooit dat we onze overgang naar een voedselzekere en klimaatneutrale wereld moeten versnellen. Voedselsystemen worden sterk beïnvloed door een veranderend klimaat als gevolg van droogte, overstromingen en steeds extremere weerspatronen. Tegelijkertijd draagt het voortzetten van de huidige manier van voedselproductie sterk bij aan klimaatverandering, niet alleen wat betreft de uitstoot van broeikasgassen, maar ook als het gaat om de uitputting van waterbronnen, bodemdegradatie, ontbossing en het verlies van biodiversiteit.

Circulariteit in kassen
Van der Hoeven staat aan de voorhoede van circulariteit binnen kassen. Het hergebruik van water en lucht heeft geleid tot aanzienlijke verminderingen in het verbruik van water, energie, CO2 en voedingsstoffen. De gecontroleerde omgeving elimineert het gebruik van pesticiden en maakt het mogelijk om het hele jaar door in elke locatie te groeien. Het draagt bij aan voedselzekerheid door lokale productie te bieden, zelfs in de meest moeilijke klimaten.

Sectoroverschrijdende samenwerking
Van der Hoeven kijkt verder dan de kaswanden en plaatst voedselproductie in een groter circulair systeem. Het is een concreet voorbeeld van wat mogelijk is wanneer de water-, voedsel-, energie- en afvalsector samenkomen. Deze sectoroverschrijdende samenwerking creëert synergieën tussen verschillende industrieën. Circular Development Manager Jessie-Lynn van Egmond zegt: "Als het gaat om het creëren van circulaire economieën en het integreren van verschillende sectoren, is technologie niet de beperkende factor, bewustwording en samenwerking wel." Met de focus op stedelijke afvalstromen dragen Circular City Greenhouses van Van der Hoeven bij aan de overgang van onze voedselsystemen en creëren ze een nieuwe bestemming voor middelen die anders verloren zouden gaan of zouden worden uitgestoten.

Versnelling van circulaire overgangen
tijdens COP28 Van der Hoeven Horticultural Projects is momenteel aanwezig in Dubai om Circular City Greenhouses te vertegenwoordigen op COP28, waarbij ze spreken en deelnemen aan verschillende bijeenkomsten. Een internationaal evenement dat regeringen, NGO's en de private sector samenbrengt. Een strategisch platform om Circular City Greenhouses aan een wereldwijd publiek te presenteren, bewustwording te creëren over hoe we kunnen bijdragen aan klimaatactie en sectoroverschrijdende samenwerking te faciliteren richting circulaire voedselsystemen.

Meer weten over Circular City Greenhouses?

Bob
Hunsche

Manager Sales