Bundeling van krachten na jarenlange succesvolle samenwerking met partner Yonghong op Chinese markt

Van der Hoeven Horticultural Projects lanceert de eerste joint venture die ooit door een bedrijf in China is opgezet.

Van der Hoeven Horticultural Projects lanceert de eerste joint venture die ooit in China is opgezet door een bedrijf in zijn soort.

Samen met partner Kunshan Yonghong Greenhouse Co, Ltd. zet Van der Hoeven een belangrijke stap in de keten. Deze baanbrekende samenwerking maakt hen tot de grootste en meest complete turnkey kassenleverancier. Deze joint venture gaat Jiangsu Van der Hoeven Yonghong Greenhouse Technology Co., Ltd. heten.

Een complete totaalleverancier
Beide bedrijven zijn al jaren actief op de Chinese markt. Van der Hoeven heeft voor diverse klanten in China indrukwekkende projecten gerealiseerd. Daarnaast heeft Yonghong al vele hectares aan semi-gesloten kassen gebouwd. Doordat deze twee bedrijven hun krachten bundelen, ontstaat een team van hoogwaardige Nederlandse kas- en klimaatspecialisten en Chinese producenten van lokale materialen en bouwploegen. Dit resulteert in een one-stop-shopping concept: klanten kunnen bij één aanspreekpunt terecht voor een compleet hightech project.

Bob Hunsche (Manager Sales bij Van der Hoeven en directeur van de joint venture) legt uit: "Met deze samenwerking bieden we onze klanten iets unieks. Waar andere bedrijven alleen een vertegenwoordiging hebben, gaan wij verder. Een compleet team van specialisten, inkopers en ervaren bouwploegen van Yonghong zal door Van der Hoeven worden aangevuld met een groot team van ingenieurs en experts."

Volg Jiangsu Van der Hoeven Yonghong op WeChat!

100% samenwerking: revolutionair in de keten

Concreet zal deze constructie als volgt verlopen: klanten ontvangen één complete offerte, waarna Van der Hoeven samen met Yonghong het gehele project realiseert. Dit betekent dat Jiangsu Van der Hoeven Yonghong niet zal inhuren, wat een onderscheidend kenmerk is ten opzichte van alle andere bedrijven in de markt.

Karin Chen (vicevoorzitter van de Raad van Bestuur) zegt: "Met deze stap spelen we uitstekend in op de kansen die er momenteel liggen op de Chinese markt. Een combinatie van design & engineering, import van materialen, lokale productie & inkoop, constructie en installatie bij één bedrijf was voor hightech semi-gesloten kassen nog niet mogelijk. Daarnaast biedt de samenwerking met Van der Hoeven ons een unieke kans om klanten te ondersteunen met autonome teelt. Van der Hoeven won in 2020 de prestigieuze Autonomous Greenhouse Challenge, waarbij ze hebben laten zien dat ze de klant ook teelttechnisch uitstekend kunnen ondersteunen. Onlangs wonnen ze ook de Global Innovation Award, een eervolle erkenning voor hun innovatieve klimaatoplossingen."

Expertise in verschillende klimaten gecombineerd met teeltondersteuning
Van der Hoeven bouwt projecten op locaties met uitdagende klimatologische omstandigheden. Elke locatie of klant vraagt om een andere turn-key oplossing en een ontwerp op maat. Het teeltproces wordt voornamelijk ondersteund door Artificial Intelligence. Dit wordt aangevuld met de ondersteuning van eigen telers van Van der Hoeven en een netwerk van ervaren teeltspecialisten. De vele projecten die gerealiseerd zijn in regio's als Japan, het Midden-Oosten en China zijn hiervan het bewijs.

Energieoplossingen op maat door geavanceerde technologie
Naast bovenstaande expertise worden energieoplossingen op maat gecreëerd, die gericht zijn op de specifieke behoeften van de klant en de locatie. Klanten worden zorgvuldig begeleid en ondersteund door specialisten op het gebied van energie en duurzaamheid. "Om dit alles te bereiken wordt de meest geavanceerde technologie gebruikt om kassen te bouwen die klaar zijn voor een duurzame toekomst. Daarbij zijn duurzaamheid en lage energiekosten (en risico's) vaak complementair in plaats van concurrerend", aldus Tim Tijsma (manager Energie & Duurzaamheid).

Het samenwerkingsverband is klaar voor de toekomst en wil graag het verschil maken. Geïnteresseerden worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen via ons WeChat-kanaal, dat toegankelijk is via bovenstaande QR-code. Jiangsu Van der Hoeven Yonghong kijkt uit naar deze revolutionaire samenwerking!